Wednesday, May 27, 2009

BARU REALISE

I was blog hopping here and there until my attention was caught here.

Dan aku mulai sedar dah gelabah. That blog is about a bride-to-be yang sudah menghitung hari dan membuat persediaan. Dan apabila kulihat her wedding date, oh hampir sama dengan tarikh kami. But dia macam dah plan and prepare banyak benda.

Aku masih ting-tong di sini. Jauh dari family and tak berapa nak buat preparation; alasan jauh. Ngehehe. But actually, I had prepared here and there before touched Miri coz I know the fact that once I'm here, confirm stranded dengan sangat lama and pukol brapa lah nak balik Semenanjung buat persiapan bagai.Oh cubaan utk menydapkan hati namanya ini. Tetapi itu aku prepare macam main pondok-pondok je lah.

Maka, aku mulalah list down apa yang patut seperti di sidebar itu. Aku copy and paste je dari blog itu (dah mintak pemission oke!). And I will ensure everything will smoothly done on time and memuaskan hati semua InsyaAllah. Memang tau takleh puaskan hati semua. Tak kesah. Janji aku puas hati. Majlis kami kan? Urgh aku ialah wedding planner utk majlis sendiri which even mama pun tak campur hal pemilihan bagai ini semua. Dari bridal,kad, makan, khemah, hiasan, pahar semua- all on my shoulder. Mahu tak pening kepala.

Haiyak.

Past Sentence: Tak sempat amik gamba tragedy Orked dan kereta buruan itu. Sebab En MNI dah terbang balik KL, tinggalkan aku tekontang kanting di sini. Takpe takpe...

5 comments:

harni said...

peningnye tengok? nasib aku dh xyah pk.. dok goyang kaki je...

rozet tuh ape wei? hahaha sungguh x ku tahu...

byknye majlis erinnnnn!! harus pening tukar2 baju..

good luck ye.. buat betul2.. nnt bleh aku refer bila dh smpai seru..

Naddie Anuar said...

ohhh...list ko ialah sgt detailed berbanding aku nye list dulu. :)

aku rase u'll be ok. byk items yg ko dah cross out pon. from ur list aku rase next up ialah ko mesti confirmkan date ngn tok kadi sbb takut ramai org nak nikah the same time, tempah baju (aku nye siap 4 mths b4 wedding) and jgn lupe invitation ye :)

aku dulu pon buat sme. ibu just bg cadangan je tp everything pon go through aku. kalau takde stamp "Approved by Naddie' maksudnye ialah No-Go. hehe~

p/s: aku ske ko dah cross out honeymoon :)

crystalmerah said...

Harni: Itulah macam bnyk je majlis ini kan. Haih apekan daya. Aku org johor nak wat camner. Segala bagai dimahukan. kalau ikut aku, nikah then makan, sudehhh. Cowboy style! haha. Rozet itu ialah population wild roses yang digunakan letak kat baju masa wedding. Alaa yg org pin kat baju tu. So ko kene wat keja laahh takleh lari. Ekekke.

Naddie: Hehe aku pun rasa list tu dah complete :) Aku lom tempah baju nikah dengan harapan utk kurus lagi. Uhhu kesian aku. Tak kurus2 gak. urgh! Aku tak lupainvite ye. Jgn riso.
Ohh aku pun suke dah cross out honeymoon itu. Lalalala~ Bagus tunang aku dah settlekan part itu. Tahu-tahu dah siap! :)

caol said...

Erin, sgt detail u punye list ok? baju2 n bantal alas tu sume bile dh konfem tukang buat baju n mak andam, boleh suruh derang bereskan. outsource aje. xyah beli. kang leceh nk menyimpan. :P x saba la nk tunggu korang2 ni kawen. time2 tu jugak la baby dh kuar insya-allah~~** :)

crystalmerah said...

Caol: eeheh complete ek. Tu la, itu suma i nak outsource je. tapi tu lah mak andam itu, kalau tambah sket je, charge lebeh. tambah itu ini suma charge. Aduyaiii. Now i can feel duet yang macam air perginya. uhhuuu.
Waaaa tak saba jumpa baby. U balik ek ujung tahun?