Sunday, May 10, 2009

AKU BARU TAHU

Seorang perempuan, when she got married, her priority telah berubah sama sekali. The rank goes:

  1. Suami ( Ini memang tahu lah. Syurga dah jadi di tapak kaki suami kan)

  2. Ibu mertua ( Ni lah yang aku baru tahu)

  3. Ibu kandung


Tatau plak aku, ibu mertua will be higher in rank than ibu kita kan. The reason is, bila seorang wanita itu berkahwin, technically dia akan terputus hubungan dengan ibunya, and everything after that is all about her husband and his family. But sebagai anak, janganlah abaikan tanggungjawab. Dedua pun emak kan :)

Oh hari ni kat TV suma cita pasal emak. Aku jadik sayu. I got mama's message this morning (after I wished her Happy Monther's day pada pukul 3 pagi semalam) which says:
Terima kasih kerana selalu mengingati mama. Harap-harap hati dan perasaan Along tak berubah untuk mama selamanya. Mama rasa tak cukup sempurna lagi and tak puas lagi mendidik along dan adik. Banyak kekurangan, tapi mama cuba yang terbaik. Mama pun sayang Along sangat-sangat. Itu saja harta yang mama ada; Along dan adik.

Aku terus sebak and menitik air mata. Tuhan je yang tahu macam mana tabah nya mama selama ni membesarkan kami 2 beradik.

I love you ma. Always.

Hugs and kisses.

6 comments:

harni said...

erin..sedihnye msg mama ko.. mak aku jenis yg tak show her emotions walaupun dia pun seorang yg bejiwa kental.. xde hari dia nak anta msg cenggini.. abis sgt tq, i love u too.. hehe

tp tula, aku tekejut gak tgk 2nd point tuh.. betul ke?? hmm.. xleh la nak tengok betul ke tak sbb aku xde bakal ibu mertua..

tp pada pendapat aku and based on observation aku xdela cmtu pun..sume family aku n kkwn2 aku still rapat dgn ibu kandung.. time beranaak lagi la nk dok bwh ketiak mak je.. merengek itu ini.. kalo berpantang dgn mertua ko mesti malu2 gitu kan nk mintak itu ini.. huhu...

aku blom wish mak aku lg ni ha..dh tengari rembang.. kui kui

crystalmerah said...

Harni: Kann? Aku pun sedih membacanya. Mama aku memang type yang sangat menunjukkan kasih sayangnya. Membuat aku sangat tersentuh selalu. But masih anak yg degil aku nih. Iskhh.
Tu ahh aku pun baru tau semalam pasal point number 2 itu. To me, its a guide, tapi kita mmg tetap takkan kurang kasih syg kpd mak kandung. Kan? Camne aku nak merengek kalau berpantang cenggitu? Haahaa malu oke kalau bukan mama aku! Ngan mama boleh bermanja dan bergesel gesel mengada-ngada. Hahaha.
Uu mang aii. Dah tghr dah oi. Dah nak abes mother's day dah. Hiks.

Naddie Anuar said...

Ooohh...aku pon baru tau la yg no 2 tuh. Seb baik ko post entry nie kalo x sampei biler pon x tau. ehe :)

crystalmerah said...

Naddie: Nguahaha. kau patut dah tau tahuun leepass lagii kan?? ngeee~

dila said...

sedey nyer baca sms mama ko...aduyaiii....

fara said...

ohhh thnx 4 sharing... br i tau ni
:-s