Friday, April 3, 2009

NEW HOME :)

It's a temporary home actually. At least for a year. And Im so loving it! Cosy gila I tell u. Lalala~



Ini ialah pandangan dari main entrance.




The living hall. I got full free full package astro lagii..




And the kitchen.. At least tade la aku cuci tangan langsug tak memasak kan. Even weekend je pun..




Oh tempat aku mendandan diri :P




Tempat beradu saya :)



2nd bedroom. Tade penghuni. Sape nak sewa, meh contact aku. Hahaha.



Miri is not that bad. Im kinda like it because aku kan sukakan ketenangan. I dont mind they do not have TGV or GSC. In fact aku tak kesah pun tada Chillis di sini. Bukannye kau makan Chillis hehari pun kan. Balik KL aku makan le. Hoh. The most important thing is, the traffic is omg sangatlah tak sesak napas. (Aku tatau pun jalan kat sini. Hehari aku ada En gentleman yg anta dan amik aku gi kerja. Oh you know how bliss does it feel? Lalala).


But the work pun hebat. Working with non-Malaysian is quite a biggie thinggy. Sebab di company lama, aku dah terbiasa dengan cara kerja org kita yg lengah-lengah and so result oriented. Tapi pemahamannya kurang. But 2 days been here, aku dah rasa dah the working environment which is totally different. The best part is, these people do not treat the staffs like children. It's flexi working hrs. Suka hati kau lah nak dtg pukol bape, but kau harus kerja 8 hours. Kalau dtg lambat tu, balik lah lambat kan.


Oke dokie. Sini aku tido awal. Pukol 11 harus tidur sebab pukul 6pagi dah terang bederang ok.


Take care. Muah!

7 comments:

harni said...

wah wah wahhhhh seperti ku kenal gambar2 itu.. hahaha

duduk miri rase pemalas.. nak kuar pun lengah2 sbb confirm2 tak jam.. tp bab makan tuh aku kureng skit lah.. takde tomyam2 pedas2 ala2 thai gitu..

orked jd hiasan je ke?? huhu

crystalmerah said...

Harni: Hahaha i know u know it. Ekeke. Well begitulah, mmg macam pemalas. Tp tenang gila, i loike! Nak makan gitu, haruslah memasak kan. Wah. Orked mana jadik hiasan beb. Jadik kenderaan rasmi aku kat sini lah. Aku just ada En driver yg baru je. Lalala~ Bila kau dtg Miri, soundlah ye. Hah.

aliza said...

erinn....ko mmg kene masak...kat miri, makan x best...tp best ko ade dapur...bestnyee...

harni said...

aku kat miri la ni cik kak.. tp malas nk kuar.. aku nye day off adelah tido tak bangun2.. haha

arini diorang ade SKO games hape kebenda tah so malas la nak menempel kat situ..dengan muka belang2 aku ni lagi kan.. mekasih je la..

dil said...

wahhh...best nyer...nanak pi sarawak la..hehehhe...ape ader kat miri ek??gardenia pun tarak..ape cer??hohohoh..

crystalmerah said...

ALiza: Haruss masakk! AKu baru lps pekena lemak cili padi ayam, sambal goreng n sayur campur.Pijau tangan aku masak tau. Haha.

Harni: Loh ye ke hang kat sini. Tu ahh tunang aku pun sibuk main tu main ni lah utk SKO tu. Haruslah aku bawak diri kan. Ekeke.

Dil: Maari datang sini. Tade hal lah gardenia. AT least aku dapaat avoid butterscoth yg menggemukkan itu. Lalala~

cintajuliet said...

gile best ur house...serious nice. =)

and i like ur working hrs yg perlu 8jam tp suke hati nk dtg kul bape. kalau lah saye juge begitu...

kak, patot KL buat cmtu so xde la jam sbb sume org pun leh pegi keje sesuka hati mereka.

ade keje kosong? hahaha. =p