Saturday, February 7, 2009

BACK INTO SHAPE

Kononnya lah.


Jiwa kacau, fikiran serabut,badan lemah, konsentrasi berkurang, muka murung. Dan berat bertambah.


Those are things happened when I did not bersenam for about 2 weeks. Damn. Serabai sangat diri ini. Macam lembik dan tak bermaya. Hoho.


So I decided to visit the gym back this evening. Wahh cargas oke! And got to join the cardio class which Im in love with the instructor. Sgt hot oke walaupun dah veteran. How could an old person be so friggin fit meh? Confuse aku.


Dan sekarang badan sakit-sakit sebab dah berehat lama sangat. Aku akan cuba utk fix kan hari ke gym. Dulu ada Caol, dialah yang selalu me-motivate aku. Now that she is in Norway with her loved one, aku lose motivation and desire. Hoh tolonglah kembali motivation itu. Tolong..tolong.



Btw, feeling serabut is not good. Feeling insecure is even worse. (Maaf ya, tiada maksud tersirat)

There are people menegur aku kata aku macam org mati laki. Memang kepala semak sangat minggu ini

I got this from Hong Kong. You define it yourself oke!


20090107_016



It's Friday night! Got a gossip session with gediks in few hours. Then tomorrow sessi makan-makan di rumah beta. It's a potluck oke. Jgn lah mengada dtg bawak badan. Silalah bawa makanan yang sedap dan enak. This gonna be the first time potlucking since I got back from Aussie. I know it's not really a Malaysian culture. Dah kau tuan rumah, kau haruslah masak utk guest kan. Tapi lain di negara luar, it's like a kind of respect tau bila dth rumah org bukan dengan tangan kosong. Lagi pun senang kan tuan rumah tak perlu masak bnyk-bnyk. Hehe.

So, im thinking to serve laksa penang for tomorrow potluck. Harus bangun pagi utk ke pasar pagi.

Oke deh. Bersiap jom. The gediks are on their way.

Past sentence: Aku akan juga menjadi murung, tak bemaya, serabut, serabai dan segala bagaii seperti di atas itu kalau tak jumpa En MNI more than 2 weeks.

3 comments:

idayusof said...

alaaahai. comelnye serabut sebab rindu. :)

Have fun!

cintajuliet said...

hehe..2 weeks jea da murung yeaa.. sgt kiutnyee.. =)

# org yg nk kawen mmg cepat rindu-rindu gitu..menghitung hari..

crystalmerah said...

Wink Wink \(^^)/