Friday, January 30, 2009

TERTARIK DENGAN

..kenyataan Sarr on Mars and Venus. But my point is different. It's how Mars and Venus react when they claim they are letting someone go.

Be it Mars or Venus.

We tend to say well..it's over and that means it is over. But people do not really walk their talk.

Percaya atau tidak, sama ada kau mengakui atau menafikan, after break up, you still stalk on your exes. Betul? What they do, what are their updates, are they going out with someone else, are they moving on atau masih gila talak and yada-yada-yada.

And once you know they are actually moving on, kau mula lah rasa geabah dan akan terasa seperti loser. Sebab you feel like how come she/he could move on, but not you? It might be because kau sangat syg dia kan, tapi dia dengan senang hati saja mencari pengganti engkau. Mana lah kau tak panas hati kan. Hoh. Tapi jauh di sudut hati tu pasti akan ada rasa yang kau juga harus mencari pengganti secepat mungkin.

Dan mulalah kau juga wajib tunjuk kehebatan kau. Come one people, sometimes it is so obvious and orang akan menganggap kau ni desperado. Macam, eh eh eh out of sudden tiba-tiba saja you are dating someone. Crap.

But if COINCIDENTALLY you really meet somebody else immediately after dapat tahu ex engkau ialah move on, then it is good for you lah kan. Heh.

Well, that is just my two cents. Tiada kena mengena dengan kisah sesiapa baik yang hidup mahu pun yang telah meninggal dunia.

Okeehh habes sudah. I went back to home sweet hometown in JB. Oh sangat happy berjumpa keluarga. At first aku taknak balik, tapi petang Sabtu itu apabila En MNI was about to balik Melaka, aku dah bergenang air mata nak kena tinggal KL sorang-sorang. Maka apa lagi, pack barang and ikut dia balik kampung lah kan. Heehe.

Mungkin ada sebab aku tiba-tiba terasa nak balik. Kerana ialah our wedding date is already set.So sekrang ini aku akan banyak membebel pasal wedding. Haaha. Bear with it and live with it. But oh ya, the date is not yet to be revealed. Cukuplah aku kata within this year but towards the end and sempatlah for us to prepare every single details properly. InsyaAllah, and do pray for us oke!

Maka haruslah aku confirmkan our theme of the day kan. I was thinking maroon+white. But it is outdated punya kaler. Based on org yang experience bab mengadam and selection of colours ni, he claimed nowadays, wedding colour mestilah millenium. Iaitu berani. Tak main lah campur putih lah bagai, kaler lembut-lembut lagi mixed with white..Itu semua tak millenium. Dia yang kata, bukan aku ok. Hehe. So I was thinking of this:




Aaaaaa sungguh aku dah jatuh chenta ni. Heading dia pun kehangatan asmara kan. Hahaa. Tolonglah aku memang sangat suka red & black. Sexy and elegant. Betul? Ehhe.

Aku kena decide on colour ni. Baru benda lain boleh gerak kan. Nak beli mak nenek yang lain kena tahu colour nya ape bukan.

Ohh, ialah excited!

7 comments:

Naddie Anuar said...

Ehe~
Congrats makcik sbb dah ader set date for ur wedding. Mesti xcited nak wat all the preparation & being together with the one u love sgt2 :D

Btol ko cakap tu kna pilih theme kaler baju ko, kalau x byk la yg terdelay plak nnti. Tips aku satu aje, pilih je kaler ape yg ko ske. Aha~ sendiri punye wedding kan. Takut nnti kalau x puas hati ngn sendiri punye wedding, abess wedding adik ke, kakak ke, anak ke ko nak decidekan plak. Just my dua sen.

Red & Black itu adalah sgt hot & berani!!! I loike!!!

crystalmerah said...

Nadd: Tengkiu tengkiu. Ekeke :) Kau pasti memahami macam mana bebunga bunga ati aku ni kan. sgt exited oke! Macam best nak do all the rpeparations kan. Ahhhaa. U know it better. U've been there kann.
Yess.. Sudah ada yg mengatakan kaler merah itu hot dan berani. I oso loikee!! Lalalalal~ Kesian plak anak aku nanti kene paksa kawen kaler yg katakan aku tak kesmapaian kan. Ehehe.
Neways, thanks for you dua puluh sen itu ya Nadd. Ehhe

harni said...

wah wah wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gumbira! aku dulu suka gak kaler tuh.. tp sekali tuh aku terjumpe kaler gold n dark brown lace... aku plak mmg suke kaler buruk2 ala2 tanah nih bak kate bf aku kan.. hahahha

pilih je mana2 yg ko suke.. janji hati puas! tp kaler tuh mmg hot! go go go!

aliza said...

aku mmg suke ko pilih merah...dr dulu2 lg...tp bukan dgn hitam laa...ape2pun ko decide yg terbaik ye erin...aku suke merah garang ni match dgn either silver (yg ni memukau laa) or pastel green (yg ni nmpk sweet)...

crystalmerah said...

Harni: Tu laa. Aku pada mulanya mahukan kaler yang typical. Tapi org bridal itu boleh kata outdated lah hape la. Hangen plak aku. Dark broen n gold pun aku suke but dah pakai masa engagement. Ohhoo. Aku nekad je nihhhh. Penting aku puas ati kan. Hehkehek

crystalmerah said...

Aliza: Hehe itu lah nya. Aku memang suka gila merah. Im soo into that colour. Rasa confident. Uhuu. Merah silver not bad tapi aku lagi prefer merah gold. Hijau, aku ada sket anti walaupun ianya chantek di pandangan mata. Uhuu. Nways thanks for ur opinion k. Aku macam nak nekad je nih. Takyah fikir lama2 kan..~

sArR said...

hehehe. i think i know u were talking about whom. but, i do agree with you tho. :)