Tuesday, December 23, 2008

AKU TERLALU CINTA..

Dia.

image_137

Sayang. Sayang sangat~

I sent Orked for her 15000 km service this morning. Then I realize how much I love her! Oh boy, we have been together for 9 months! Sebab tu dah 4 times service - 1000km, 5000km, 10000km and 15000km.

Disebabkan kalernya putih suci dan murni, maka haruslah aku pay extra attention on her. Manja oke. Every week harus ke car wash. But lately, I was a sangat malas dan mengharap En MNI balik KL untuk pegi car wash membawa Orked. Maka if he is not back for 2 weeks, itu bermakna Orked akan tak mandi selama 2 minggu. Aku super malas melangok kat car wash tu sengsorang lah. Bukan tak sayang Orked tau.

And today, I realise aku chenta Orked nih.Bila lihat dari jauh, aku rasa sayu sangat kalau mengabaikan dia. (Ceh selama ni takde plak rasa apa kalau biarkan dia seminggu dua pun).

image_136

See, aku rasa dia comel. Walaupun dia hanyalah standard je, tade nya aku pasang spoiler bagai. Niat dan perancangan tu ada, but ada benda penting lain yg harus aku prioritise kan. Lalala~ Kalaulah aku ni dah mencapai tahap financial freedom,indahnya hidup. Kuhik kuhik.

And ya, plat Orked sangat significant oke. Aku baru perasan minggu lepas masa pusing-pusing besama En MNI. JKW tu takde apa lah, hanya ingin membuktikan aku ni masih anak jati Johor. Yang nombor 4921 itu ialah mixture of En MNI's birthday and mine.19 is his, 24 is mine.Beselang seli nombor nombor itu. Coincidently :)

Apa-apa pun, Orked bukan no 1 dalam kechentaan hati beta. En MNI ialah di tempat no 1 itu :) Diri sendiri family dan segala yang wajib disayang itu understood lah iya. Takyah di rank rank bagai. Saja bebel pasal Orked sebab tadi aku stuck kat service centre itu almost 3 1/2 hours oke. Siput betul!

Apsal aku rasa this week lambat masa berlalu. Cepat sikit boleh? Iskkh.

4 comments:

Rap said...

byk la ko punyer chenta konon....

souvenir Langkawi aku mana????

crystalmerah said...

Rap: Ohh kena bagi souvenir kah? Langkawi je pun. Kuhik kuhik

harni said...

amboi..dh x sabar nampaknye? he he he

Aku nye kodok pun dah berkurun tak basuh2.. aku juge mengharapkan bf aku balik utk bwk dia basuh je.. sanggup!

crystalmerah said...

Harni: Memang seyh. Excited nih. Ekekek .