Wednesday, November 12, 2008

PEMBAKARAN


  • Morning workout = 200 Calories on treadmill + 200 Calories on climbing machine + weights (hips, legs, abdomen & arms)



  • Breakfast = 2 keping roti kaya (wholegrain oke!) + teh tarik kurang manis 1/2 cawan (aku kena minum jugak sebab ada org buatkan. Kang kecik pulak hati member kan. Ehhe)

  • Brunch = 1 keping roti tuna (wholegrain jugak) + air milo 1 mug


Serta merta I felt so sihat lah konon. Let's see what happen during lunch time.



Hamik kau. Tanpa rasa bersalah aku belasah 1 pinggan besar rojak mamak oke! Besama sirap limau. Disamping pau kari ikan Wirr. Kami melantak kat Kari Kepala Ikan Kg Pandan. Boleeh?!

Tea time : 1 mug neslo (sila lihat aku masih tak rasa bersalah..)

Dalam pukul 5.30pm, tiba-tiba rasa bersalah. Penat aku bangun pagi pegi gym pastu melantak rojak. AKu dah bejanji takmo makan rojak lagi. Kalau makan pun, aku takmo habeskan sorang-sorang. Uhhuu. Adalah mustahil mungkin :(

Maka aku pegi gym lagi ptg tadi.

 

  • Evening workout = 100 Calories on skiing machine + 200 Calories on treadmill + 100 Calories on climbing machine + 1 hour of aero kick class (or known as body combat).


Agak-agak, habes terbakar tak rojak yg aku makan tengahari tadi?Menggelupur dan menggelabah minggu ini. Weighing scale tu kalau dia tak menipu atau rosak, I put on weight 1 kg. Issskkhh.

P/S Semalam I felt like killing people. Hari ni best, gi aero kick class ada combine boxing, karate, and taekwondo. Disamping boleh kicking, punching, and jumping sesedap rasa, its a good exercise as it works in all part of the body (upper and lower). Better lah daripada aku makan org kan. Ehhe.

4 comments:

harni said...

mcm bes je aero kick ko tuh.. eh bape ringgit sebulan ? bleh ke amik aero je.. mls nk lari2 sume tu.. penat la...

crystalmerah said...

mana bleyh amik aero kick je babe. if nak cenggitu kena bayar per entrance lah. Every tuesday kol 630pm. RM15 per entry. Kalau kau sik mahu amik membership lah. :)

zarith said...

yang naik berat tu i thing your muscle. so its goodla haha
i add your blog address in my blog k

crystalmerah said...

hopefully muscle lah.. kalau lemakkk lemakk belebihannn. haiyak!
Sila sila link. AKu pun dah link kan hang :D