Sunday, September 21, 2008

PERTAMA KALI


Pertama kali dalam hidup aku yg lebih 24 tahun ini, aku baya zakat fitrah sendiri. Sebelum belum ni papa yang bayakan. Akan tetapi, this year aku dimarahi sebab tanya, 'papa dah bayakan zakat kah'. Ohhoo aku penah baca ayah kena bayakan zakat sampai anak perempuan dia berkahwin. Mana aku tahu. Papa kata, dah keja baya sendighi. Tak kesah la aku baya sendiri, aku just nak double check je sebab last year papa yang bayakan. Ehhe.


Aku nak test camera diamond aku sebenanya. Camera fone ini tidak berapa hebat, sebab it was designed as PDA smart fone bukannya utk amik gambar yg indah permai ya. Dengan tangan yg ala-ala parkinson begegar bagaii, maka hasilnya adalah gamba yang hodoh.


* Baru lepas pekena cappucino. Akibatnya; mata aku tegar tak mengantuk. Penyu lah sebab aku nak tido sangat-sangat.

7 comments:

Rap said...

dah ada income, bayar sindri la woiii!!!

jgn lupa simpan resit utk tolakan cukai akan datang yer....

btw, byk la ko nyer 'ketamanan'....huh!!

crystalmerah said...

Rapijal : mana aku tau. Igt sebelom kawen bapak yg baya. Haha ;p

aliza said...

waa...baya sdiri ke...aku sampai laa ni mmg abah bayakan sebab x kawen lagi...nnt dh kawen, standby hasben plak baya...x gitu?!

harni said...

aku penah excited nk bayar last yr tp rupenye bapak aku dh bayarkan.. so 2 kali la bayar.. this yr malas nk bayar..selagi bapak aku ckp dia nk bayar aku ikut je...... heeee

sakan shopping ye kak

crystalmerah said...

Aliza : Tu lah kann.. Kita mmg bapak and suami yg baya, bukankah? Ehhe ;o)


Harni : Naseb aku tergerak nak tanya bapak ku. Kalau tidak, tak bebaya zakat aku
tahun ini. Ehhee. Btw, Sakan lah aku shopping kan. Therapy untuk setahun
bekerja. Ngehihi.

harni said...

erin.i've changed my domain.. fya.. huhu

crystalmerah said...

Harni : okie dokie :)