Saturday, September 6, 2008

THE MONEY IS NOT YOURS

Say I am a blog whore and whatsoever. Ada aku kesah? ;p

Beng a depressed person for all week long,drives me to hurmm eat? cook and eat? cook but not eating? The later sounds impossible. And so I went to heat up my kitchen yang dah 2 hari tak berasap,and did cook for buka puasa. Aku masak cincai boncai campak-campak sesedap rasa. With my housemate, kami mengocak-ngocakkan dapur. Oh aku adalah seorang yg masak dgn pantas, which means aku tak reti lah masak secara lemah-gemalai macam potong bawang pun nak sama besar lah bagaii. If that's the case, pukol bape nak siap masak la deyh. Hoh. Maka, aku semangnya prefer masak sorang and org len takyah kacau. Korang dok dediam dan makan. Same goes if org len masak, aku mmg malas nak menghulurkan bantuan. Sebab aku tak reti masak banyk2 tangan sangat.

Menu cincai pada hari ini:

Sup ayam (tapi kuah kecap sik ada. A big turn off I would say)

Black pepper grilled dory


Sayur kacang sambal

Sambal kentang, ikan bilis dan tempe

Tau-fu-fa

Air soya

Kueh mueh pelbagai jenis

Am I considered on a healthy eating habit? U r ryte. Makan dengan hebatnya. Wahah. Walaupn menu aku adalah menu org depressed. Ehhe.

Oh adakah pelik sebab streamyx umah aku dah ok? Haha lawak ok sebab bukanlah salah org TM itu internet tidak diconnect after 2 hours. Diorang salah sebab tak anta bil sahajer. It was me yg agak sengal; aku tak perasan cable telefon tak disambung ke modem. Of course la, we never use the fone. Dats y I did not notice the cable at all. Maka sesia aku dapat dosa sebab menyumpah org TM itu. Mintak maaf. Uhhu.

Apa kene mengena tajuk itu dengan entry ini? Oh was in the lift tadi, on my way back home when this one old lady was chit chatting with her buddies. Dia cakap 1 ayat tergantung and asked the others to complete the sentence.

Lady: The money is not yours until....?

Man A : Until you got it?

Man B : Until October 1st sengal gak la laki nih. kalaulah kan dapat implement salary revision itu

Man C: Until the money is in our hands

Lady: No no no. The money is not your until you spend it~!!! If not, it might be yo spouse's, parents', siblings' ke sapa. Because in the end , you gonna spend the bucks for others. *Laugh laugh laugh*

Hermm betul jugak kata makcik itu. Kalau kau simpan je duit, duit itu belum lagi kepunyaan kau sebab kau tak guna untuk diri kau sendiri kan. Waahah.

Anyhow, aku adalah jeles dengan telefon Rap. Itik btol pantas je dia menghambat telefon itu. Tau la kau tade hal memikirkan RMs kan. Ehhe.

Selingan: Gamba masa PMU Futsal last Saturday. Taken by Reza using camera hape tah high tech sangat aku pun tatau. He takes photos for events tapi wedding package dia mahal la bagaii. RM5K for 3 events (conton macam malam berinai, nikah dan sanding).


No comments: