Sunday, September 7, 2008

GO AWAY RAINDROPS..GO..GO..

I wished for a relaxing day today. Just to have a complete day for myself. But heck, tiba-tiba saje dah pukol 9.25pm. Isskhhh see, how time does fly. Aku nak begolek-golek macam ayan golek pun tak sempat ari ni.

Ini semua adalah gara-gara mata aku terbukak pada pukul 1135 pagi. Macam gila meroyan aku bangun sebab lambat ok. Oh no, I have nothing to do in particular ; I meant I have no date, no appoitment no nothing. But aku adalah jarang bangun apabila matahari telah tegak di kepala ini. Ehhe. Terasa malas sangat je rupa. Ini pasti gara-gara melantak masa bersahur pagi tadi. Selalu sahur aku minum atau makan roti sahajer, tapi memandangkan pagi tadi sahur beramai-ramai, kami telah makan hebat secara berjemaah. Yeahah.

My intention was untuk mengemas rumah dengan gigih pada hari ini. If I woke up early this morning, semestinya aku boleh berkemas dgn relax kan. Maka mcm robot lah aku membersih rumah. Keseorangan ok. Sebab my housemates pepagi telah keluar pegi matta fair. Honeymoon package's waiting. Lalala~

Habes sahj berkemas sudah pukul 3. I planned to work out lagi pada hari ptg. Iskhh manakan sempat. I had so many house holds to be bought lagi so went off to carrefour sekejap. I thought the crowd was ok lah, but darn; dari junction wangsa maju itu sudah jam ok. Itik sungguh. Di Carrefour pulak, org tersangatlah super ramai. Come on Malaysians, it was just the 6th of Ramadhan. Haiyoo org sudah shopping like mad ok. Pening kepala gue. Dgn pantas aku capai brg-brg mengikut list yg aku dah buat kat umah, baya dan balik. Tesekat dalam jam lagi tuh. I was thinking to drive direct to KLCC tetapi jalan jam jugak. Ayam btol. Tepaksa la aku balik, parking n naik LRT sebab I thought gym tutup pukol 6.

Selepas ber-cardio aku balik lah dengan penatnya. Konfem lah penat, aku belari bebasikal ber-ski bagaii. Haha sebab saiko makan dengan hebat semalam. Gila erin. And oh rerupanya gym tutup kol 8 ari sabtu. Sotong.

Lepas buka suma, barulah aku dapat meletakkan badan di sofa sambul berehat. Ehhe. Oh sambil itu, Im thinking of my shopping list before raya.

For own self

  • Baju kurung pahang

  • Handbag raya

  • Kasut raya tapi kasut aku dah melambak-lambak sampai kena simpan kat opis dah. Takyah kasut kot kan. Akan difikir smula.

  • Hair relaxing and treatment

  • Threading

  • MP3 player Sebab kat gym tade lagu Melayu. Uhhu


Untuk Mama cayang

  • Baju kurung raya Dah belikan 1, tatau la kalau nak beli lagi 1.

  • Bekas isi kuih raya Mama kata dia nak yg simple, cantik dan elegant. Yg penting tade kat JB. Bley? Hoh.

  • Langsir raya Cina kedai tu dah tipon. Langsir dah siap and suh amik. Pukol bapelah aku nak balik kg amik langsir kan. Tgu aku balik raya la amoi. Aiyoo.

  • Kek lapis Sarawak En MNI, silalah jgn kempunankan mama saya. Hehe ;p


Untuk Abah

  • Shirt raya

  • Butang baju melayu Kene check balik baju raya abah teluk belanga ke cekak musang


Untuk Amil

  • Shirt raya Mamat ni cerewet ok. Dia sangat suka meng-katok aku dgn baju yang lagi mahal dari baju aku sendiri.

  • Jeans raya


Naseb lah baik, family nukleus gue kocik. Ehhe. Kalau dulu, I was the one yang tak sabar-sabar nak raya sebab nak baju baru, kasut baru everything serba baru! Dapat duet raya lagi. Now that Im working, baru tau mcm mana pening jugak mama bila raya is approaching. Now turn aku la plak kan. Ehhe.

Sudah, cerekarama dah start. And oh, dgr cita bonus dapat on the 10th. Btol kah? Apa-apalah but konfem before raya. Lalaala~

** Oh tajuk entry itu sebab aku macam susah nak gi bazaar ramadan kalau asyik ujan ptg. Asyik tecucuk payung org ramai jer :(

2 comments:

Rap said...

hahaha...mata kotor aku dpt interpret gamba lompat tuh..

- 2 membuak
- 1 separa membuak
- 2 tiada pembuakan

...hahahahahaha...

crystalmerah said...

rap sengal
posa deyh