Friday, September 5, 2008

DOOMED

Everyday was  a bad hair day for me. Dari hari Selasa sehinggalah ke hari ini.

  • When I arrived KL from JB, dah la penat-penat drive jauh-jauh itu dengan keadaan berpuasa, mengantuk, lemah-gemalai lagi badan aku ini, then sampai KL I went to survey condo which is in our consideration of buying, then trus ke Carrefour membeli brg-brg utk memasak berbuka puasa (since my housemate was waiting n kami telah promise utk masak pada hari tersebut), aku kene pegi beli beras yg seberat 5kg, detergent seberat 3.5kg, gula seberat 2kg, roti, lauk dan segala mak nenek lah. And I was alone mehangkat kesemua brg dari troli (eh aku tak pakai troli, amik bakol sahaje) - kereta - naik ke rumah di tingkat dua. Bersama carpet la ntah hape-hape mak nenek lagi yg aku bawa dari JB. Sampai rumah masak suma dan berniat utk beristirehat sambil berinternet. And darn~!! Streamyx was disconnnected. Sotong sungguh. Aku agak marah tapi kami mmg tak pernah daapt bil streamyx sejak mendapatkan perkhidmatannya.Ehhe.

  • Pada malam itu berlaku kejadian sungguh drama yg aku malas nak ingat. (Oh aku dah lupa dah).

  • Aku berasa seperti bukan di rumah sendiri. Perasaan ini dah lama dah, tapi tak pernah diexposekan.

  • I called TM dan telah membayar streamyx bil bejumlah Rm411. Hamik kau sebab installation pon tak penah baya. Hoho. Sape suruh diorang tak hanta bil kan. They promised to re-connect after 2 hours. Tapi ini dah nam masuk 20 jam, tak jugak diconnect. Sotong jugak. Oh aku kat opis ni bersuka-ria di sini.

  • Kehadiran aku di gym telah disedari oleh budak counter itu. It wasn't me yang mengantoikan keadaan. Adalah Esha. Hehe. Oh selama ini kami memakai corporate card, tak sign up membership pun because aku nak test dulu. Taknak pisang berbuah dua kali seperti di fitness first which aku dah sign up,bond contract for a year,pastu I hate the environment there. Dan tak pegi lagi tetapi bagi duit free kat fitness first itu. Maka kerana kekantoian yg berlaku, I decided to sign up jugak di TTFC. Melayang lagi RM411. Uhuk. Tapi naseb baik aku dah try dulu, and environment di sana semacam menarik hati aku.

  • Inilah yg paling membuat aku stress. My work is not progressing well. Sampai custodian turun padang wat keja dengan aku. Aku terasa sangat sengal lah kan tak dapat solve problem itu. In fact hari ini pun custodian masih membuat kerja itu. Aku lagi lah kene besungguh-sungguh buat kan.

  • And finally he found out what the problem is. And perkara itu telah aku jumpai sebelum ini and I talked tp my coach. Tapi dia telah memperlekehkan pandangan aku itu, and aku rasa macam salah je ape aku buat itu. So aku diam and guna results yang sedia ada. And pada hari ini, custodian jumpa results baru, and it was exactly like what I got before. Isskkkhh. Dah la dapat bad impression ngan custodian sebab keje aku tak solve, tetapi hakikatnya aku dah buat benda tu dari bulan lepas lagi. Inilah padahnya kalau tak yakin dengan kerja sendiri and terlalu mengikut cakap org lain. And jugak moral of the story, jangan ikut cakap bnyk org. Kejap org ni kata camni, org tu kata camni, yg sengalnya aku. Ayam sungguh.

  • Now aku rasa down gila. Patut nak pegi Yoga class, tapi langsung tade mood dah. Kerja ini amat membuat aku tertekan. Oh, baru 1 problem yg solve. Ada baaannnyyaakkk lagi yg beratur.

  • Maka sebab stress, aku pun suka-suki menulis di sini tanpa rasa bersalah.


Ohh di samping itu, ada jugak benda best berlaku.

  • Shed off 4.5kgs in 2 weeks. Lalalalala~

  • Buka puasa first day with beloved family.

  • Cuti raya dah approved.

  • Semalam dapat makan kebab yg sedappp.

  • Hari ini ialah hari Jumaat.


Weekend ini aku nak kemas rumah, berehat, dan tidooooo. Jgn ajak aku pegi mana-mana. Jawapannya ialah TAKNAK.

Dah, sambung buat kerja yg tak best ini. Dah la susah, menyakitkan saraf-saraf aku nak fikir.

2 comments:

harni said...

kat ne kebab sedap? since pose ni lom start try kebab lagik..

crystalmerah said...

ohhoo kebab tmn melati nya bazaar. marbelless. bukan kat down town tau. yg kat Melati 8. Pastu ada 2 kedai. Kedai yg bukan sebelah roti john. haha aku yakin kau tak jumpa punya. aku dah hehari melantak kebab, mama aku kata nanti debab. ekekke.