Wednesday, June 11, 2008

IGNORANCE

Ignorance is not bliss. It is not ok. At least I think IT IS NOT FOR NOW. Sebab aku selalu fikir ignorance adalah tersangat bliss. Tetapi tidak hari ini.

Pokok pangkalnya, kenapa aku rasa tak best itu? Musykil.

I think it already becomes a routine that we talk to each other every single night. Kerana ialah kami tidak berhubung di siang hari sebab kami respect each other punya commitment di tempat kerja, busy dan sebagainya. Aku pun tak kesah la kan, sebab aku pon tersangat busy sampai kadang-kadang rasa putus asa kat opis itu. Macam nak benti keja pon ada. Huaa.

To be frank, I think it is super duper necessary to talk everyday. Selama ini pandai plak amik turn, if ari ni aku call, esok dia call pulak lah, Tapi hari ni, telefon buruk aku tu tak berdering pon. Sadis.

I don't expect to bergayut 1-2 hours everyday. I understand, kita sama-sama kadang2 sampai kene bawak balik kerja kat umah. Pastu we need time for our own self. Atas dasar aku faham lah, aku tak kata pun yang kami sesungguhnya WAJIB becakap berlama-lamaan setiap malam. To me, only the thoughts that count. If you call me for only 5 mins pun, I already appreciate that. But don't be so ignorance until you actually hurt someone's feeling. Yup so the remeh-temeh thingy, but yet it is sangat penting for a long-distance relationship. Tolonglah faham.

I am in the process to understand MN. Mungkin dia jenis yang memang macam ni. Ikut suka hati dia jer. Tapi pada aku, tak boleh la macam itu sebab when we commit, kita kena jaga perasaan each other. AKu kalau busy macam mana pon, ada keje nak submit esok skali pon, I still will spare my time for him every night. And my prinsip is very easy. Suma orang ada 24 hours sehari kan? So pandai-pandai lah manage. Takkan nak jadikan alasan busy tu for every single flaw kita buat. Bukankah?

Entah. Aku mengomel kat sini kenapakah? Sepatutnya aku cakap direct dengan En MN. We agree to be transparent apa. Tetapi ialah aku malas nak bukak issue. Agak susah pada awal-awal ni, sebab we are in the process nak kenal each other nih. Memang bnyk la dugaan. Sabar.

Aku kena tido. Esok keja. Ari ni En MN tak call aku. Aku sedih, tapi aku kena jugak tido.

Sudah, Selamat malam. Tidur lena.

No comments: